Per-Øyvind Torvik

Tränare

Per-Øyvind Torvik

Är född og uppvuxen på en gård på ett litet ställe på Nord-Vestlandet i Norge, Torvikbukt. Under uppvexten var jag aktiv innanför längd, fotboll, volleyboll og friidrott. Som 16 årig kille flyttade jag till Fagernes for att starta på skidgymnasiet där, och där startade min karriär som tränare i volleyboll för ett lag i divition 3. Åren efter gymnasiet flyttade jag runt i Norge för att studera på högskolor, universitet och för att jobba. I 1994 giftade jag mig med Bjørg. Vi flyttade till Meråker i 1992. Jag for att jobba på Meråker skigymnas och hon för att jobba i grundskolan. Vi har två söner (Morten og Truls). I 1996 startade jag att jobba för Høgskolan i Nord-Trøndelag sine idrottsstudier i Meråker. Jag har varit aktiv idrottare i många idrotter; längd, volleyboll, fotboll, friidrott, orientering, triathlon, terrängcykling och simning. Jag har varit tränare i många idrettor; till exsempel friidrott, landtvägcykel, volleyboll, fotboll, längd, styrka, turn, dyk, simning, orientering, och alpint/Telemark. Jag har kurser/utbildning för tränare i dessa idrotter. Jag har erfarenheter som tränare från barnidrott till elitidrott. Som aktiv längdåkare slutade jag i en ålder av 23 pga en skada och kom aldrig upp på en riktig hög nivå, men har sedan dess hatt uppdrag som längtränare för båda åldersbestämda klasser, jr og seniorer. Min lidenskap utanfor idrottsvärlden är fiske efter lax , öring och röye. I tillegg värdsetter jag friluftsliv högt och turer i fjället generelt antingen på tur eller som träning.

Utbildning: Grunnfag idrett, Gymskolen i Bergen 1986, Trenerstudiet, Mellomfag Norges Idrettshøyskole 1988, Grunnfag Ped, Universitetet i Tromsø 1989, Halvårsenhet Mellomfagstillegg Kroppsøving, Høgskulen i Sogndal 1991, Barne og Ungdomsidrett, Universitetet i Trondheim 1995, Spesialisering Spiseforstyrrelser, Universitetet i Trondheim 1996, Olympiatoppens Topptrener utdanning. Universitetet i Trondheim 1994, Master i Idrettsfysiologi, Universitetet i Trondheim 1998, Ernæring og kosthold, Høyskolen i Sør-Trøndelag 2008

Arbete: Offiser/Befal i Den Kongelige Norske Marine, 1986 – 1991, Høyskolelærer ved Høyskolen i Bodø 1991-1993, Lærer/langrennstrener Meråker Videregående Skole fra 1992, Leder/koordinator/lærer/- og langrennstrener ved Høyskolen i Nord- Trøndelag avdeling Meråker fra 1996 til dags dato

Som tränare: Trener og mentor for det Slovenske landslaget 2011-dd, Trener for Norges skiforbunds Sprintlandslag 2008-20011 ,Krettslagstrener i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Troms Skikrets, Elitelagstrener for Troms Skikrets 1989-1991, Langrennstrener i Tromsø Skiklub 1988-1991, Langrennstrener i Bodø og Omeng Idrettsforening 1987-1988, Langrennstrener ved Meråker VGS og Høyskolen i Nord-Trøndelag avd Meråker, Sykkeltrener i Team Byggkjøp Trondheim (Den Store Styrkeprøven) 3år

Ansvarsområde i Optima Skiing: Treningsläre, träningshandledare